Trial gevorderde training

Next level in motortechniek en beheersing

Je rijdt alleen maar op de weg, bent offroad rijder, rijdt veel op het circuit óf wil gaan beginnen met de trialsport. Wat voor motor je ook rijdt, of dat nou op of van de weg is, de trialsport is voor elke motorrijder nuttig. Trial draait namelijk niet om snelheid, maar om balans, coördinatie, vooruit denken, kijken en voertuigbeheersing. Deze vaardigheden zijn niet alleen de basis van de offroadsport, maar zorgen op de weg ook  voor onmisbare vaardigheden die je dagelijks in de praktijk kan toepassen. Het wordt in de professionele motorsport niet voor niets "de hogeschool van de motorsport" genoemd. Heb je de trial basis training afgerond of heb je al trial ervaring? Dan is de trial gevorderde training de verdieping die je zoekt!

 

Wat ga je leren?

Trial vormt de basis van elke offroad sport. Maar ook voor motorrijders die zich beperken tot het asfalt zijn de elementen van gas en koppeling controle, het remmen, de kijktechniek en om gaan met een omgeving waar minder grip is van groot belang. De Trial basis training heeft al deze elementen. Bij de trial advanced training herhalen we deze basistechnieken nog een keer als warming up. Het is tevens het moment voor "oh ja!" of om de puntjes nog verder op de "i" te zetten. Na de warming up gaan we in op verdiepende technieken. Denk hierbij aan het nemen van grotere obstakels en omgaan met hellingen. 

 

Na de lunch(zelf meenemen) gaan we verder het terrein in en zetten we oefeningen (non-stops genoemd) uit. Dit zijn trajecten waarbij verschillende uitdagingen worden ingebouwd die goed voltooid dienen te worden zonder vallen of voetjes aan de grond. Het goed toepassen van het geleerde is daarbij van groot belang. Het is tevens de kennismaking met trial als competatieve sport. Het is tevens de perfecte oeffening wanneer je competatief allroad rijdt: trial is het basiselement van oefeningen van de GS Trophy en de Tenerée Travel Trophy waarbij van dezelfde regels gebruik wordt gemaakt. De trial basis en advanced training is daarom de perfecte voorbereiding voor deze competities. 

 

 

Dagindeling
10.00 uur Ontvangst met koffie/thee
10:15 uur tot 12:30 uur basistechnieken en verdiepende technieken
12:30 uur tot 13:30 uur lunch
13:30 uur tot 15:30 uur Non-stops rijden
15:30 uur einde dag

 

Inclusief

 • Deskundige training van meervoudig Trial/Enduro kampioen Alex van den Broek
 • Training op een afgesloten, officieel trialterrein
 • Huur van Trialmotor Honda Montesa en brandstof
 •  koffie/thee en fris
 • Terreinhuur

 

Wat moet ik meenemen?

 • Motorrijbewijs is niet nodig, maar enige ervaring met schakelen en remmen op de motor is prettig.
 • Motorkleding of stevige spijkerbroek/outdoorkleding.
 • Minimaal stevige enkel schoenen bij voorkeur met harde zool.
 • Handschoenen en helm.
 • Lunch
 • Positieve zin en gezelligheid

 

Zelf een trialmotor?

Dan kan je deze dag deelnemen met je eigen motor en berekenen we een korting. 

 

Ja! ik doe mee!

Locatie

Vragen over deze training?

Vul onderstaand formulier in of neem contact met ons op