Enduro Obstakel Training

Essentieel voor deelname aan OTRritten, Cross Country en Enduro's

Wanneer je enduro rijd kan je onderweg onverwachte uitdagingen tegenkomen. Een steen die nèt verkeerd ligt of een ongevallen boom.  Wanneer je met jouw enduro deelneemt aan OTR ritten worden deze obstakels vaak ingebouwd. Ook bij het rijden van een CrossCountry is het rijden over obstakels een vast onderdeel. Het kunnen nemen van obstakels met je Enduro is daarom een essentiële vaardigheid en Alex van den Broek biedt jou de mogelijkheid juist deze specifieke technieken te oefenen. 

 

Met de Enduro Obstakel training neemt Alex van den Broek je mee naar een trialbaan. In de trialsport staat het nemen van obstakels en motorbeheersing centraal. Het trialterrein ligt daarom vol met obstakels en heuvels met hoogteverschil; er is dus voldoende ruimte tot oefening. Op het trialterrein zet Alex verschillende oefeningen uit waarbij je leert omgaan met obstakels, hoogteverschil en obstakels bij hoogteverschil. Daarnaast is er veel ruimte tot het oefenen van krappe bochten en motorbeheersing.

Vanwege de intensiteit is deze training een halve dag. We beginnen de dag met een warming up waarbij de basishouding nog even geoeffend kan worden en Alex je mogelijk nog wat tips en tricks gaat meegeven. Vanuit die basis gaan we het terrein verkennen en doen we op verschillende locaties op het terrein allerlei oefeningen van het rijden over verschillende soorten obstakels: boomstammen, rioolbuizen, banden, stenen/houtstammen bakken, hellingen. Trialtechnieken leren op je Enduromotor staat hier centraal. 

 

Programma

Afhankelijk van een training in de ochtend of middag beginnen we om 10 of 13.30 en heb je drie uur les.

 

Trial basis

Hoewel niet verplicht haal je het meeste uit de training wanneer je de Trial basis training gevolgd hebt. Tijdens de trial basis training leer je essentiële technieken voor het nemen van obstakels, rem- gas en koppelingcontrole en het rijden onder hellingshoek. Klik hier voor de Trial basis training.

 

Waar moet ik aan voldoen?

  • Een enduro-  of crossmotor(<600CC) met of zonder kenteken
  • Motorrijbewijs niet nodig
  • Ervaring met het endurorijden, dan wel minimaal de enduro basis training afgerond
  • Goede beschermende kleding 

 

Kan ik deelnemen met een Allroad?

Voor de allroad(600cc+) bieden wij een aparte allroad obstakel training aan. Klik hier voor de allroad obstakel training.

Helaas zijn alle trainingsdata uitverkocht

Op de hoogte gehouden worden bij nieuwe trainingsdagen? Vul Onderstaand formulier in. 

Locatie

Vragen?

Vul onderstaand formulier in of neem contact met ons op.