Allroad Obstakel training

Steen of boomstammetje? Geen probleem!

Wanneer je onderweg bent met je allroad kan je onderweg onverwachte uitdagingen tegenkomen. Een steen die nèt verkeerd ligt of een ongevallen boom. Het kunnen nemen van obstakels met je Allroad is daarom een handige vaardigheid voor meer zekerheid op de motor, meer flexibiliteit in de routes en veiliger: er is namelijk niet altijd een route eromheen beschikbaar. 

 

Met de Allroad Obstakel training neemt Alex van den Broek je mee naar een trialbaan. In de trialsport staat het nemen van obstakels en motorberheersing centraal. Het trialterrein ligt daarom vol met obstakels en heuvels met hoogteverschil; er is dus voldoende ruimte tot oefening. Op het trialterrein zet Alex verschillende oefeningen uit waarbij je leert omgaan met obstakels, hoogteverschil en obstakels bij hoogteverschil. Daarnaast is er veel ruimte tot het oefenen van krappe bochten en motorbeheersing.

 

Vanwege de intensiteit is deze training een halve dag. We beginnen de dag met een warming up waarbij de basishouding nog even geoefend kan worden en Alex je mogelijk nog wat tips en tricks gaat meegeven. Vanuit die basis gaan we het terrein verkennen en doen we op verschillende locaties op het terrein allerlei oefeningen van het rijden over verschillende soorten obstakels: boomstammen, rioolbuizen, banden, stenen/houtstammen bakken, hellingen. Trialtechnieken leren op je Allroadmotor staat hier centraal. 

 

Programma

Afhankelijk van een training in de ochtend of middag beginnen we om 10 of 13.30 en heb je drie uur les.

 

Trial basis

Hoewel niet verplicht haal je het meeste uit de training wanneer je de Trial basis training gevolgd hebt. Tijdens de trial basis training leer je essentiële technieken voor het nemen van obstakels, rem- gas en koppeling-controle en het rijden onder hellingshoek. Klik hier voor de Trial basis training.

 

Waar moet ik aan voldoen?

  • Een Allroad motor(600cc+) met of zonder kenteken, de training vind op een afgesloten terrein plaats
  • Noppenbanden zijn geadviseerd
  • Motorrijbewijs
  • Ervaring met het allroadrijden danwel Allroad Basis, Allroad gevorderd of prepare4adventure programma gevold
  • Goede beschermende kleding 

 

Kan ik deelnemen met een enduro?

Voor de enduro (<600cc) bieden wij een aparte enduro obstakel training aan. Klik hier voor de enduro obstakel training.

Ja ik doe mee!

Locatie

In de toekomst deelnemen aan deze training?

Helaas zijn alle trainingen vol en nog geen nieuwe data gepland. Op de hoogte gehouden worden bij nieuwe data? Laat dan je emailadres achter.