Trial Basis training

Must do voor elke motorrijder

Je rijdt alleen maar op de weg, bent offroad rijder, rijdt veel op het circuit óf wil gaan beginnen met de trialsport. Wat voor motor je ook rijdt, of dat nou op of van de weg is, de trial basis workshop is voor elke motorrijder nuttig. Trial draait namelijk niet om snelheid, maar om balans, coördinatie, vooruit denken, kijken en voertuigbeheersing. Deze vaardigheden zijn niet alleen de basis van de offroadsport, maar zorgen op de weg ook  voor onmisbare vaardigheden die je dagelijks in de praktijk kan toepassen. Het wordt in de professionele motorsport niet voor niets "de hogeschool van de motorsport" genoemd. 

 

Wat ga je leren?

Trial vormt de basis van elke offroad sport. Maar ook voor motorrijders die zich beperken tot het asfalt zijn de elementen van gas en koppeling controle, het remmen, de kijktechniek en om gaan met een omgeving waar minder grip is van groot belang. De Trial basis training heeft al deze elementen. We beginnen de dag met de absolute basis. Het balanceren op de motor, gas en koppeling controle, de juiste kijktechniek en de juiste houding. We wisselen de oefeningen af met rondjes rond het trialterrein waarbij deze vaardigheden toegepast moeten worden om de ronde comfortabel te kunnen voltooien. 

 

Na de lunch(zelf meenemen) gaan we verder het terrein in en zetten we oefeningen uit. Op het terrein zijn verschillende uitdagingen en hindernissen die overwonnen gaan worden. Motorbeheersing, houding, goed kijken en vooruit plannen zijn hierbij van essentiëel belang. Het is tevens ook het moment waar grenzen verlegd gaan worden en je gaat ontdekken dat je veel meer kan, dan je aan het begin van de dag voor mogelijk had gehouden. Het gevolg; een brede grijns in de helm en aan het einde van de dag een ervaring die je dagelijks op de motor gaat toepassen. 

Dagindeling
10.00 uur Ontvangst met koffie/thee
10:15 uur tot 12:30 uur basistechnieken en rondrit rijden
12:30 uur tot 13:30 uur lunch
13:30 uur tot 15:30 uur traject en hindernissen rijden
15:30 uur einde dag

 

Inclusief

 • Deskundige training van meervoudig Trial/Enduro kampioen Alex van den Broek
 • Training op een afgesloten, officieel trialterrein
 • Huur van Trialmotor Honda Montesa en brandstof
 •  koffie/thee en fris
 • Terreinhuur

 

Wat moet ik meenemen?

 • Motorrijbewijs is niet nodig, maar enige ervaring met schakelen en remmen op de motor is prettig.
 • Motorkleding of stevige spijkerbroek/outdoorkleding.
 • Minimaal stevige enkel schoenen bij voorkeur met harde zool.
 • Handschoenen en helm.
 • Lunch
 • Positieve zin en gezelligheid

 

Zelf een trialmotor?

Dan kan je deze dag deelnemen met je eigen motor en berekenen we een korting. Rij je al langer trial en ben je op zoek naar verbetering van je vaardigheden? Dan is de trial gevorderde training wat voor jou!

Ja ik doe mee!

Locatie

Vragen of speciaal verzoek?

Vul onderstaand formulier in of neem contact met ons op.