Prepare 4 Adventure allroad training

In een half jaar écht goed allroad leren rijden?

In een half jaar van beginnend offroad rijder naar zeker op je Allroad tijdens jouw eerste reis of offroad evenement. Elk jaar biedt Alex van den Broek het "Prepare 4 Adventure" programma aan: een zeven daags trainingsprogramma in het eerste half jaar waarin jij met een goede opbouw écht goed Allroad leert rijden. Prepare4Adventure is enkele jaar geleden ontwikkeld in een samenwerking tussen Elles Dijkhuizen en Alex van den Broek. De training is ontwikkeld naar een vraag van enkele motorrijders zonder offroad ervaring die graag aan het eind van de zomer deel wilden nemen aan een Offroad Rally in het zuiden van Europa. Echter is de markt zo verzadigd geraakt met allerlei aanbieders van offroad trainingen dat het niet meer duidelijk is waar je nou moet beginnen als je bijvoorbeeld de droom hebt een offroad reis te maken, deel te nemen aan een offroad evenement of zelfs grotere plannen hebt.

 

Alex van den Broek en Elles Dijkhuizen hebben toen dit succesvolle programma ontwikkeld met 6 opéénvolgende lessen waarbij door de goede opbouw, een efficiënt lesprogramma en natuurlijk de ervaring van Alex van den Broek de belofte waarmaken. En zo leveren wij al 4 jaar op rij, elke zomer een groep offroad rijders die klaar zijn om zelfstandig hun dromen op de allroad motor waar te maken en dat tegen een toegankelijke prijs. En de groep van de Rally? Die hebben hem met succes uitgereden!

Het lesprogramma

1. Trial Basis cursus

Tijdens de trial basis leer je op goede en moderne 4 takt trialmotor (Montesa) de basistechnieken van het offroad rijden. We pakken hiervoor bewust de trialmotor. Deze is licht, waardoor je de technieken goed kan leren toepassen op lage snelheid en we de uitdaging gedurende de dag kunnen opbouwen om jou te dwingen de geleerde technieken in de praktijk te brengen. 

 

2. 1e Crossbaan dag

Nu begint de cursus op jouw eigen motor. Voor Prepare 4 Adventure beschikken wij over een harde, voor Allroad motoren geschikte, Privécrossbaan met daaromheen verschillende uitdagingen en singletracks. De ondergrond van de baan is vergelijkbaar met een hard zandpad zonder of met een heel klein laagje zand. De baan beschikt over verschillende typen heuvels en bochten waardoor we de geleerde technieken heel efficiënt in de praktijk kunnen brengen omdat de ronde steeds weer terug komt. Gedurende de ochtend ga je merken dat je steeds vertrouwder raakt met jouw motor en de snelheid er al in begint te komen. We sluiten de dag af rondom de baan waar verschillende singletracks liggen die je nog net de laatste uitdaging geven om de technieken goed toe te passen. 

 

3. 1e Allroad Dag

In het Brabantse landschap gaan we de eerste allroad rit maken. De route is vergelijkbaar met de welbekende TET (niet op de TET) met daarbij onderweg nog veel uitstapjes naar bospaden en singletracks. Onderweg stoppen we regelmatig voor uitleg om met al deze verschillende uitdagingen om te gaan. Aan het einde van deze dag ben je in staat zelfstandig TET-achtige routes te rijden. 

 

 

4. Trial gevorderde cursus

Dag 4 is weer een hele dag op de trialbaan. Omdat de technieken moeilijker worden en om de drempel te verlagen pakken we bewust de trialmotor. Na deze dag is het op de allroadmotor weer een makkie! Tijdens deze dag leer je om te gaan met lage obstakels en manoeuvreren op bergen. Daarnaast voegen we wat uitdagende ondergronden toe zoals zand en keien paden om op een toegankelijke manier dit goed te oefenen. Bewust weer op de trialmotor zodat je niet bang hoeft te zijn voor hard vallen, schade aan je motor of blessures. 

 

5. 2e Crossbaan dag

We gaan nu weer terug naar de crossbaan en voeren het niveau en tempo op. Daarnaast voegen we rond de baan wat obstakels toe zoals het rijden op stijle hellingen en over lage boomstammetjes. Voor de meeste deelnemers is deze dag dat ze ook de eerste sprong maken met hun Allroad Motor. Je begint nu echt één te worden met je motor en vertrouwen in jouw eigen kunnen te krijgen!

 

6. 2e Allroadrit

De finale. Deze rit is een echte uitdaging in het Nederlandse Landschap. Alex neemt je mee tijdens deze finale rit op een uitdagende route om de puntjes op de "i" te zetten. Je kunt nu vol vertrouwen de rit doen en bent klaar voor jouw offroad uitdaging. 

 

Data en Locaties:

Trial 1  - Baarlo                              25-8                10.00-15.30

Crossbaan 1 - Eethen                  4-9                17.30 -20.30

Allroad  1  - Moergestel           11-9               10.00-16.00 (incl lunch)

Trial 2 - Baarlo                               6-10               10.00-15.30

Crossbaan 2 -Eethen               17-10               17.00-20.00

Allroad 2    - Mill                         25-10                10.00-16.00 (incl lunch)

 

Ja! ik ga de uitdaging aan!

Op dit moment is het voorjaarsprogramma vol en begonnen. Alle trainingen zijn ook los boekbaar. Klik daarvoor hier. Op de hoogte gehouden worden bij nieuwe data in 2025? Vul Hieronder je emailadres in:

Vragen over deze training?

Vul onderstaand formulier in of neem contact met ons op