Allroad Basis training

De start van jouw allroad avonturen

Je hebt een allroad motor en wil graag leren offroad rijden. Of het nu ter verbetering is van jou rijden op de weg, je wilt graag zekerder zijn als je in een situatie komt zonder asfalt,  je bent voornemens de TET te rijden of overweegt zelfs een offroad vakantie. De allroad basis training is de perfecte start voor de beginnende (offroad)rijder met geen of beperkte offroad ervaring en voor de offroad rijder die veel waarde hecht aan goede basis technieken.

 

Tijdens deze leerzame dag brengt Alex van den Broek jou alle basistechnieken bij die je nodig hebt om zelfstandig offroad te kunnen rijden. Aan het einde van de dag weet je wat de juiste houding is, de juiste kijktechniek, hoe je om moet gaan met de rem en koppeling en hoe je om kan gaan met het gas. Je leert tevens om te gaan met bochten, heuvels en verschillende ondergronden. 

 

Hoe ziet de dag eruit?

We beginnen de dag om 10u op locatie. Onder het genot van een bakje koffie legt Alex je uit wat je allemaal kan verwachten en krijg je de kans alvast wat vragen te stellen. Na het bakje koffie beginnen wij met het eerste deel van de route. Aan het begin van de training legt Alex je de basistechnieken uit. Vervolgens ga je deze in de praktijk brengen. Tijdens de route zijn er verschillende oefenplekken die wij gebruiken om jou de techniek eigen te maken. Bij deze plekken krijg je nog uitleg of tips om jouw techniek nog beter te maken en het offroad rijden makkelijk. Ook tijdens het rijden van de route houdt Alex je in de gaten en voorziet je altijd van tips als dat nodig is. Alex past ten alle tijde het niveau aan, aan de groep. Door het hebben van kleine groepen is het mogelijk veel individuele aandacht te krijgen. 

 

Rond 13u gaan we gezamenlijk lunchen. Dit is bij de training inbegrepen en vind plaats bij een horecagelegenheid langs de route. Na de lunch ben je de technieken al meer eigen en ligt de focus meer op het rijden van de route waarbij onderweg natuurlijk nog wat oefeningen gedaan worden. Rond 16.00 zijn we terug bij de beginplaats en is er ruimte voor een bakje koffie, wat drinken en de laatste vragen. 

 

Waar moeten ik en mijn motor aan voldoen?

  • Je bent in het bezit van een motorrijbewijs
  • Je bent in het bezit van een Allroad motor (boven de 600CC) mét kenteken en verzekering. 
  • Heb je een motor onder de 600CC? Klik dan hier voor de endurotraining
  • Je motor is technisch in goede staat
  • Noppenbanden zijn niet nodig, wel sterk geadviseerd. evt door Alex te leveren/ te bestellen.
  • Je hebt goedgekeurde motorkleding. Bij voorkeur kleding geschikt voor het offroad rijden, offroad laarzen en een goed ventilerende helm. 
  • Een rugzakje of tas met daarin wat water en snacks voor onderweg
  • Eventueel regenkleding 
  • Goede zin en ruimte in de helm voor een brede grijns van plezier

 

Eerstvolgende data

Locatie

Vragen over deze training?

Vul onderstaand formulier in of neem contact met ons op