Red Bull Romaniacs Training

Het trainingsprogramma in voorbereiding op de RedBull Romaniacs

Voor veel Xtreme Enduro rijders is de Red Bull Romaniacs dé uitdaging om aan te gaan. Van Iron Class tot Gold Class, voor elk niveau biedt de Romaniacs de ultieme uitdaging. Als meervoudig Gold Class Finisher helpt Alex je met het Red Bull Romaniacs trainings programma je voor te bereiden op deze Xtreme Enduro wedstrijd. Hoewel de training Red Bull Romaniacs training heet, is het natuurlijk ook de perfecte voorbereiding op andere Hardenduro of Xtreme enduro wedstriijden als de Erzberg Rodeo, ISDE, Sea 2 Sky Xtreme enduro , Enduro Panorama, Getzen Rodeo, X-Lagares, Hispania Xtreme, AlesTreme Xtreme of de
Hard Enduro Series Germany

 

Wat gaan we doen?

Het Red Bull Romaniacs programma dient als voorbereiding op Xtreme of Hard enduro wedstrijden. Het dient als trainingsprogramma voor zowel beginnende rijders op hun eerste wedstrijd als ervaren rijders die een klasse hoger willen gaan rijden of gewoon zich goed willen voorbereiden op de volgende wedstrijd. Wij zorgen ervoor dat alle niveau's onafhaneklijk van elkaar kunnen trainen maar wel van elkaar kunnen leren. Nog geen ambitie tot het rijden van een wedstrijd, maar in korte tijd wel je niveau een Xtreme boost geven? Ook dan is dit trainingsprogramma perfect voor jou!

 

Het Xtreme enduro trainingsprogramma vindt plaats op Enduro Domain Bilstain gelegen op een half uur van maastricht. Het terrein dient als trainingsterein voor trial, Hard en Xtreme enduro rijders en biedt uidaging voor beginners tot het hoogste niveau Xtreme enduro rijders. Het kenmerkt zich door de vele klimmen en afdalingen. De vele obstakels als stenen, rotsen, bomen en veradelijke paadjes. Het terrein is daarmee vergelijkbaar met wat je tijdens jouw Xtreme- of hard enduro tegen kan komen. 

 

Het trainingsprogramma bestaat uit 6 trainingsdagen vanaf de winter. Tijdens de trainingsdagen behandelen en trainen we alle aspecten wat je kan tegekomen bij Xtreme en Hard enduro wedstrijden. Denk hierbij aan het op- en afrijden van hellingen. Obstakels rijden, en omgaan met de natuurlijke obstakels die de route van een Xtreme of Hard enduro te bieden heeft. Tegen een berg oprijden of juist afdalen (zigzag-techniek). Het zoeken en vinden van grip op verschillende ondergronden. Gas- rem en koppelingscontrole en een goede controle over de enduromotor. Fysieke training (ook buiten de trainingen om), maar ook zeker het mentale aspect blijft niet onbehandeld. 

 

Waar moet ik aan voldoen?

  • Enduro motor mét kenteken en in goede technische staat
  • Voldoende onderhoudsmaterialen meenemen
  • Ervaring met enduro rijden, lieftst al een keer de Xtreme enduro training voltooid
  • Een goede basisconditie
  • Motivatie, grenzen willen verleggen en willen leren
  • Het is verplicht goede beschermende motorkleding te dragen. Zijnde endurolaarzen, goede protectie en helm

 

Ja ik doe mee in 2025! (data van trainingen worden later en in overleg met andere deelnemers bekend)

Vragen over het Romaniacs programma?

Vul onderstaand formulier in of neem contact met ons op